Sigge 17 veckor

Tiden går så fort och man märker att han börjar bli stor kille nu! Han börjar bli både tung och vis :P
Rumsrenheten har (peppar peppar) gått framåt de sista dagarna vilket känns väldigt skönt!
Koppelträningen har vi tagit tag i ordentligt nu och där märker jag också snabba framsteg, han är ju smart lille killen! Han börjar också bli VÄLDIGT duktig på att låta bli andra människor vilket han bevisade idag då han åkte hiss med några av grannarna. Visst ville han gärna hälsa men när jag bad om uppmärksamhet så kämpade han jättefint för att få godis.
Magen är verkligen fin nu också och hans bajs har reducerats till ungefär hälften, så nu får han verkligen i sig den näring som han äter.
Känns super och veckan är än så länge superhärlig! Vädret har vart fantastiskt och skolan flyter på, hundarna är duktiga och jag får sova hela nätterna!
Nästa vecka är det tenta och sen bär det av hem till Slöta, för att visa upp den fina killen hemma och miljöträna till 1000! Där finns det ju både katter, hästar, kossor och allt annat som hör landet till så Sigge kommer ha fullt upp :D

Finbesök

fick min goda vän Elin idag då Sigge för första gången fick hälsa på. Det var första gången han var och hälsade på hemma hos någon annan över huvud taget och han skötte sig galant!
Först drog han runt tre varv i lägenheten för att kika läget, sen kom han på att gitarren var otäck, sen följde han med oss ut i köket för lite plugg och stensomnade!
Att gitarrer inte är farliga kommer vi att lära oss nu då jag och Sigge ska spela lite varje gång vi hälsar på Elin!
Att matte inte är så flink i fingrarna får han vackert stå ut med, för här ska det övas :P

Tog lite bilder från valpträffen igår, som var fantastiskt trevlig! Dock har jag inte fått in dem på datorn än, och vidare bra kvalité var det inte på dem heller men du SKA få se dem mamma, jag lovar! :D

Nu blir det dock sängen, för både mig och hundarna!

Förnya garderoben

Som jag så ofta skämts och nämnt så går vi alldeles för lite i koppel så idag tog vi en riktigt "lång" koppelpromenad, som gick superbra! Dock så börjar hans lilla valphalsband se lite fånigt ut på honom och det lilla lilla snöret börjar bli lite för kort, så imorgon tänkte jag och F ta en sväng till Djur & Uteliv och köpa honom ett nytt. Är en trevlig butik med bra personal och lagom mycket folk så det känns som precis lagom miljöträning!

Just ja, häromkvällen mötte Sigge sin första katt. Givetvis runt ett hörn och båda två tvärstannade. Sigge morrade ända ner ifrån tårna och frågade mig vad SJUTTON det där var för en äcklig liten pryl. Jag fick kämpa lite för att locka bort honom så att kattstackarn vågade springa och gömma sig. DET var desto roligare! Den äckliga lilla saken RÖR sig sa Sigge och skulle sätta efter, men vände faktiskt (om än lite tveksamt) när jag ropade. Duktiga lilla råtta! :D

Nu ligger båda hundarna på varsin kudde i soffan och snarkar ikapp, mysigt värre!

Inatt går tiden ut på lägenheten och än så länge (peppar peppar) så är vi bland de fem främsta. Håll alla tummar som finns nu! Jag VILL HA den där rackarns lägenheten!


En av Sigges favoritplatser

Sigge 16 veckor

Tänk vad tiden går fort! Idag blir Sigge 16 veckor och är stor som ett hus! Han väger 12,6 kg och har alltså repat sig fint från den krånglande magen! Peppar peppar så har magen vart superfin sen i söndags och jag vågar snart påstå att vi är back in the game igen!
Tänkte på idag hur fort det går. Idag nästan 13 kg dvs 13 000 g... När han föddes vägde han (rätta mig om jag har fel Karin) runt 400 g. Som sagt, stor som ett hus!

Vi sover också i princip hela nätterna nu så jag börjar känna mig som en människa igen!
I lördags natt var ju droppen när mina underbara grannar hade fest och kraschade ytterdörren, så i måndags intresseanmälde vi oss på en lägenhet i lambohov. 60 kvadrat och balkong, egen ingång och VUXNA människor runt omkring. Kan det bli bättre?? Håll tummarna!

Jag är alldeles för dålig på att ta med mig kameran ut, men vi börjar få rutin på att ta kort inne så som vanligt blir det en liten bildbomb och en utförligare uppdatering får bli en annan dag! Om inte annat blir det ny bildbomb på söndag, för då ska vi på VALPTRÄFF! Ska bli superkul och jag längtar som en tok!


Nog ser han otäck ut, men mysigt har han!


Jag lovar, vi gör annat än sover! Men det är då det är lättast att ta kort :P


Sigge sjunger kvällsserenad


Han ÄR duktig när vi åker bil, men att sitta still när vi skulle ta kort var liiite för svårt :P
Han skulle ju iväg på dejt med sina syskon, Kaia och Trassel och då har man inte tid att sitta still heller!


Att mysa med både matte och brorsan är ju det bästa av två världar!


Rocky tycker jag är supertråkig som bara pluggar och pluggar....


Och får man inte mysa med någon person, så får man ju fixa myset på egen hand!

Tröttheten personifierad

Inatt har vart en tung natt! Sigge har velat ut flera gånger då han vart både kissnödig och bajsnödig.
Dessutom upptäckte vi när vi gick ner och kissade vid 02.00 att någon begåvad varelse fått den briljanta idén att slå sönder ytterdörren, som givetvis är i glas... Sådant gör mig så galet förbannad och jag känner mer och mer att livet som student i detta avseende har en mörk baksida! Fördelen med att bo i en studentlägenhet är att somrarna är hyresfria men nackdelen med ansvarslösa studenter som beter sig som svin så fort de får alkohol i kroppen väger mer och mer över...
Mitt upprörda tillstånd förstörde nattsömnen totalt, så idag är jag en gnällspik!

Lilleman är ju bara att bära ut, men Rocky är det värre med så morgonen startade med att sopa entréplan i över en kvart för att minimera risken att få glas i fötterna på hundarna....

Hur kommer det sig att så många tappar allt omdöme med lite alkohol i kroppen och inte förstår att deras handlingar får konsekvenser för andra i omgivningen?
Jag blir så trött....

Första frambenet

Idag hittade vi det första frambenet när vi tränade. Sigge tyckte jag var skitkonstig men sen lossnade och han mer eller mindre försökte SLÅ mig med det för att visa att han viftade med det! Söta lilla vovve! Han tänker så det knakar och det är jätteroligt att se! Gör min timing så viktig märker jag för han tänker verkligen aktivt på vad det är jag klickar för. Är jag bara liiiite för sen så är det det beteendet han försöker med igen. Verkligen roligt och en riktig utmaning för mig! :D

Vaccinering - andra försöket

Denna gång gick det bättre att vaccinera, ingen allergisk reaktion :D Den reaktion som vart störst var min nervositet.. Förra gången var jag inte ett dugg nervös, det var jag nu!
Erik var jättesnäll och lät mig vara kvar för observation på kliniken i 1,5 timme vilket gjorde gott för mitt oroliga hjärta!
Erik bekräftade också det andra jag var orolig för - Sigge är lite för tunn. Han är inte utmärglad men återkommande magirritation har gjort att han inte riktigt hängt med viktmässigt trots ganska stor mängd mat. Vi går nu över på Hills i/d för att lugna magen och komma ikapp viktmässigt!
Så nu är det gödning som gäller för Sigge så han inte behöver skämmas för sina syskon nästa helg :P
Skämt åsido, hoppas bara magen lugnar sig med detta foder nu så han kommer igen!

Men trots att inte vikten visar det så mycket som den borde så börjar Sigge minsann bli en stor kille! Han har nu blivit tillräckligt stor för att kunna klättra upp i soffan på egen hand, vilket han provade när vi inte var hemma förut. Han försökte då även prova F:s glasögon, men lyckades inte få upp fodralet... Jättesnygga bitmärken i det nu vill jag lova :P

Har ännu inte fått tummen ur att skaffa ett youtube-konto men jag ligger i startgroparna så om ni lugnar er liiiite till kan ni snart få se underverket in action :)

Gnäll vs vinterträning

Har de senaste dagarna insett att det inte bara är positivt och roligt att ha valp. Arbetet i sig är roligt och utmaningen likaså, det är omgivningen jag inte kommer överens med. Jag har aldrig vart så populär som när jag skaffade valp. Folk jag aldrig någonsin har umgåtts med på fritiden beter sig plötsligt väldigt älskvärt och jag blir dragen i stup i kvarten för att ALLA vill se "den söta lilla valpen". Jag  må vara en cry-baby men jag tar faktiskt illa upp. För folk är så j*vla dåligt diskreta. De hymlar inte ett dugg med att de inte har något som helst intresse i att träffa MIG, utan endast vill sätta sina händer i min valp. Jag tycker det är lite fult! Särskilt sen när man måste försvara sin ståndpunkt om hur man vill uppfostra sin valp för att detta inte överensstämmer med deras kel. Jag har en golden, en JÄTTEsocial golden! Detta innebär att han måste lära sig att hälsa lugnt och sansat och att explosioner inte bör uppmuntras. Det är inte nåt märkvärdigt varken att se folk ute på promenaden, heller inte när de kommer in i lägenheten. Detta uppskattar inte folk då jag är elak som inte tillfredställer deras kelbehov. Om man sedan ifrågasätter om de skulle tycka att det var lika roligt om Sigge gjorde samma sak när han är två år, väger 30 kg och precis har vart ute i regn, då är det ingen som har ngt att säga...
Om man inte har ngt utbyte av mig kanske man inte heller ska kleta med min valp tänker jag.

Sedan har vi den aspekten som gör mest ont i mig... Rocky får inte hälften av den uppmärksamhet som valpen får och han är inte dum. Klart han märker det! Rocky är en av de mest fantastiska hundarna som vandrar på denna jord och är värd minst lika mycket uppmärksamhet som en liten fjärt på 14 veckor men folk ser honom inte ens. Så fort valpsötheten försvunnit så gör uppmärksamheten det också. Rocky är bara ett brus i bakgrunden som inte får mer än ett öga kastat på sig, strålkastaren är ju på pajasen som är såååååå söööööt!
Ännu en anledning till att inte Sigge ska få tro att han är jordens medelpunkt bland folk. För nyhetens behag lägger sig och han kommer inte vara hälften så intressant när han är ett år, och kommer inte heller han att förstå detta.

Jag som hundägare ska väl egentligen inte behöva försvara hur jag vill att omgivningen ska bete sig runt min hund? Det är väl ändå upp till mig att välja?
DET är något jag är trött på, att försvara sin ståndpunkt. Fick även göra det när Rocky var ung, och titta på honom nu! Nog är han inget tävlingsess men han fungerar ypperligt i vardagen och är socialt kompetent. Jag har aldrig behövt skämmas för honom när jag tagit med honom till folk. Det kräver arbete, vilket många icke-hundägare inte verkar förstå. En dag vaknar visst hunden upp och vet hur världen fungerar och hur man ska bete sig i alla situationer.

Men nog med gnäll, dagens vinterträning var fantastisk!
Som vanligt så är jag för osäker i min handling men idag gick det SUPER! Rocky var så följsam han kunde bli och vi lyckades trots bristande handling klara upp flera svårigheter!
Jag var själv förvånad över att vi inte ställde till det på vissa ställen och stoltheten sprutade ur öronen!
När det går såhär bra så längtar jag efter tävlingssäsongen, då är rampfebern som bortblåst :P
Han gnäller och gnisslar för mkt men utöver det så var han verkligen en pärla idag och jag hade en underbar känsla i kroppen när vi åkte hem. Tänk vad lite träning med en fantastisk vän kan göra!

Lördagskväll

Hundarna ligger i varsin soffa och snarkar högljutt och jag sitter här vid datorn och halvsover. Sigge blir bara mysigare och mysigare för varje dag som går och soffan är en riktig favoritplats :P
Det stora molnet på himlen är att hans mage inte är riktigt bra... Igen... Har köpt ett nytt foder nu som jag ska vänja in honom på och se om det blir någon skillnad. På måndag är det dags att göra ett nytt försök med vaccination så ska även prata med veterinären om hur jag ska tackla detta problem. Hjälper det inte med foderbyte får vi göra en ordentlig undersökning för såhär kan vi inte ha det!
Vore bedrövligt om jag fått en mag-hund TILL... Dock brukar tydligen inte såna problem uppkomma förrän vid 1-årsåldern så jag hoppas på lite obalans.

Iom att magen krånglar tränar vi inte mer än nödvändigt med godis, så idag har vi tränat mer fokuserat på "tack". Han börjar greppa det riktigt bra och nu kan vi ha ganska våldsam lek med olika leksaker, mitt i säger jag "tack" och han släpper och ser ut att le med hela ansiktet "var jag duktig nu?!"

Rocky fick ensamtid i förmiddags där vi åkte till Tinnerö och tog en promenad med Åsa och Emma. Fem hundar sammanlagt och Rocky NJÖT verkligen av att slippa ha ett monster hängades i hakan. Tycker lite synd om honom och anstränger mig verkligen för att han inte ska känna sig utanför. Han är en vis, tolerant och fantastisk herre som förtjänar att få ha det lite mysigt med matte!

Imorgon är det dags för vinterträning och jag ska återigen göra ett nytt försök att få med mig kameran så att Emma kanske kan filma mig lite. Återstår att se om jag minns det imorgon :P

Youtube

Måste skaffa ett youtubekonto inser jag mer och mer för varje dag som går!
Världen måste få se vilket galet litet monster vi bor med. Just nu springer han fram och tillbaka med favoritleksaken i munnen, morrar så det hörs in till grannarna, ruskar och slår sig själv på bogbladen.

Sen måste jag ju även visa hur duktig han är när han tränar. Är ju kul både för omgivningen och mig själv att se :)

Imorgon! DÅ ska jag skapa ett konto... Sen måste jag bara komma ihåg att filma också!

Nu blir det sängen så att jag och hundarna orkar upp till Disneydags imorgon bitti!

Sigge vs fläsket

Dagarna springer iväg och här hinner vi inte med hälften av vad vi skulle vilja göra... skolan tar tid och Sigge var dålig i helgen så ngn vidare träning blev det inte. Han hade diarré som inte ville ge med sig men med risavkok och reducerat matintag var han bättre på ett dygn.
Hade en lång diskussion med Åsa om eventuellt foderbyte och har hittat ett par alternativ jag funderar på. Många må vara nöjda med Eukanuba men jag tycker inte det passar Sigge optimalt med tanke på de fisar han lägger och hur mkt som faktiskt kommer ut i andra änden. Han bajsar lika mycket på en gång som Rocky gör på en hel dag. Visst, han äter också väsentligt mycket mer men det är fortfarande lite för mycket för min smak.

Sigges nya grej som har har tokdille på, förutom att springa omkring med mina skor är att handlöst försöka kasta sig upp i mitt knä samtidigt som han biter mig i magfläsket. Hundkräket gör att jag verkligen känner mig smällfet, vilket han verkar tycka är hur kul som helst.

Tror även att han börjar komma in i sin första "period" nu, han är lite besvärligare och har mer hyss för sig. Jag märker även på Rocky att han inte tolererar lika mycket och nyper till honom oftare och verkar inte gilla honom alls lika bra. Men småbarn ska lära sig veta hut så Rocky får hållas. Litar på att han vet vad han håller på med!

Rocky har även fått sitt första täcke. På tiden... Nu börjar han komma upp i åren och nu tränar vi ju faktiskt agility även vintertid och jag är allt rädd om gamlegubbens hälsa! Att ge järnet på banan och sedan sitta still och vänta på sin tur sliter på en gammal herres kropp och jag vill ju ha honom fräsch så länge jag kan!Båda hundarna hjälper F med studierna. Man måste ju se till så att han gör det ordenligt!


Sigge kom och hälsade på mig i duschen.


Soffmyset fortsätter


Och givetvis är båda hundarna med i soffan! Inget riktigt soffmys utan Pockson!


Som sagt, soffmys uppskattas!


Men ibland måste det faktiskt klargöras att man inte alltid är mysig! Pirayan lever vidare säger Sigge!

Skrytdags

Sigge fyllde 3 månader igår, stora killen!
Hans favorittrick är fortfarande frivilliga lägganden som han gärna visar upp när han tycker han borde få godis. Ligga är väl kanske inte egentligen det han gör, han formligen KASTAR sig ner i baken med ett brak och man riktigt ser hur det lyser i ögonen på honom för han vet vilken duktig kille han är. Haha!
Rocky tycker också att detta med valp är skitkul för oddsen att matte har godis i fickan har ökat och nu har hon ju ALLTID det, så Rocky erbjuder också en massa beteenden nu när vi är ute tillsammans. Någon måtta får det allt vara säger Rocky, inte kan lillskiten få allt godis heller!

Idag har min laborationsgrupp haft studiecirkel i mitt pluggrum i huset. Detta för att hundarna ska slippa vara själva och Sigge sköter sig EXEMPLARISKT! Han rusar runt och härjar lite i det nya rummet först, sen lägger han sig vid mina fötter och sover, vaknar och vill ha mysstund i famnen ett tag, drar en ny rajd i rummet för att se om något nytt tillkommit, sen sover han igen. Han är stencool!
De andra i gruppen struntar han i, att det låter i trapphuset struntar han i trots att Rocky ljudar, och att vi högljutt diskuterar saker vi inte förstår struntar han i. Han sköter sitt, är lugn och anpassar sig fantastiskt bra!
Vilken hund jag har fått!

Kom med på freestylekursen med Rocky och ikväll har jag skickat mejl om valpkurs på LHU och hoppas att jag och Sigge kan komma med på den också!


Sigge 13 veckor

Idag fyller Sigge 13 veckor, tiden går fort!
Igår fick han vara med och borra och borrmaskinen rörde inte honom i ryggen. Idag följde vi Elin till tåget och tågstationen var mest spännande, men när den där konstiga tanten började prata avgångar i högtalarna tyckte Sigge att vi kunde gå hem igen. Han är väldigt duktig för att vara så liten och jag anser att han klarade stationen med bravur!

Har idag skickat mejl för att kolla om jag och Rocky kan få plats på en nybörjarkurs i freestyle. För inte är man väl för gammal för det när man är 7? Vi behöver lite kvalitétstid och jag tror att detta kan vara roligt för oss. Han gillar att få ha lite egentid men mig!
Såg att HU även hade en kurs i valpgility vilket hade vart förbaskat roligt, men den gick ju alldeles för sent i juni och då är jag och Sigge hemma och lever lantisliv så det passade sig för dåligt..
Någon som vet ifall det kan tänkas gå ngt liknande på hösten?

Angående förra inlägget så är jag tacksam för de kommentarer som kommer in, det är super när det finns kunnigt folk som kan hjälpa en i djungeln! Knutar har jag inte tänkt på att de faktiskt kan vara farliga, tycker det är galet att det faktiskt finns så mkt dåliga ätbara saker till hund ute på marknaden!
Pappas hund åt grisöra och höll på att DÖ, inte 17 hör man så ofta om det och det KRYLLAR ju verkligen av öron på marknaden... Så rökta saker blir det inga här, det är ett som är säkert! Och inte heller några knutar då :)
Dock heller inga märgben, funderar på att prova men förr om åren så blev Rocky dålig i veckovis efter märgben oavsett om märgen var väck eller inte så tycker inte det är värt det.
Dock så gillade jag Karins förslag om nylonringen! Rocky har en som hållt ganska bra här också, dock benformad, så tror jag ska prova ring just för att Sigge inte ska kunna leka boaorm.
Sigge som dessutom verkar gilla att skrämma mig, så funderar på om hans mål är att ge mig magsår. Förra veckan den allergiska reaktionen och igår försökte han äta krossat glas. Eller ja, om han verkligen försökte äta ska vara osagt men att begrava näsan i glas är inget som matte uppskattar :P

RSS 2.0