Min fina, klena gamling!

Nu håller vi alla tummarna för morgondagen! Rocky ska operera bort klo halv 9.
Visst, det låter dramatiskt och är ett jäkla rutinärende egentligen, men sist så höll han på att dö pga att veterinärerna inte lyssnade på mig om att inte tuta i honom för mkt sövningsmedel.... och sedan vägrade de skriva ut antibiotika vilket ledde till infektion i båda benen..
JA, jag är orolig. Skit att klon sprack idag och typiskt att det är helger! Annars hade jag nöjt mig med salva och hoppats på det bästa.
Är så jäkla typiskt att min veterinär inte kunde så man får ta någon annan jäkla klåpare... Veterinärerna här i Fkp står inte högt i kurs i mina ögon men imorgon får de väl en chans till upprättelse då...

Håll tummarna för att de inte försöker söva ihjäl honom eller kraschar honom på något annat sätt! Min fina, otursförföljde lille kille! <3

Nu vet vi vem han är!

Var och hälsade på 7 vekckor fullständigt galna valpar idag. Underbart!
Och idag kom beskedet; vem som blir Sigge. Det är han vi hoppats på hela tiden och han som även redan från födseln kallats för Sigge. Känns super och dagens besök blev i det avseendet mycket härligare än de förra, mer personligt liksom. För nu har han en kropp, inte bara ett namn. Nu är han en individ. En individ som verkar ytterst trevlig och stabil och som jag har stora planer för i framtiden!

Åker hemhem imorgon och när jag sedan kommer tillbaka hit är det för att utöka vår familj med en medlem till. Ytterst spännande!

SÅ, låt mig för första gången få presentera: Sumo-Sigge


Husse har han då redan charmat :P




Rockys lillebror!



Och Rocky får vi ju faktiskt inte glömma bort! Den älskade fjärten kommer alltid ta stor plats och kommer varken glömmas av eller bli tråkig!


Min fina fina pojke!

Rocky upp i dagen :)


Tre veckor kvar

Nu är det snart bara tre veckor kvar innan vår vardag blir helt annorlunda på det här stället. Då entrar Sigge byggnaden!
Just nu är jag inte så nervös, mest förväntansfull! Har tillbringat fredagskvällen med att läsa i min etologibok om vikten av social kontakt mellan människa-djur. Intressant kapitel som faktiskt gjorde mig lugnare än jag vart innan. Tror inte det är någon idé att hetsa upp sig. Målet med våra första två månader är att knyta en fin kontakt till varandra så kommer resten komma av sig själv!

Var och hälsade på Sigge och hans syskon i onsdags. Än vet vi inte vem som är Sigge men det gör mig faktiskt ingenting. Jag känner att alla valpar är stabila och psykiskt välmående och det är ingen som jag känner att jag inte tycker om (är någon förvånad haha?!).
Jag är dock väldigt glad att jag slipper våndan med att välja valp. Hur 17 skulle man kunna göra ett vettigt val där över huvud taget? Det spelar ju ingen roll vad man som besökare baserar valet på för jag kan aldrig ha lika mycket kött på benen som uppfödaren har. Dom ser valparna många timmar varje dag och är då mer i stånd att göra ett bra val till mig. Inte för att det på något vis behöver ha någon betydelse hur min valp beter sig vid 8 veckor, det kan ändrats när han är två.
Jag tror dock att detta kommer bli bra vem av dem som än får kallas Sigge och ingå i vår lilla familj!
Snart så!


Går det ha en blogg utan att gnälla?

Jag blir så trött på dessa hundägare med sina ouppfostrade kaxiga hundar som går och blåser upp sig utan att ägaren ens verkar medveten om det. Rocky HATAR dom, och det är alltid såna hundar som han främst beter sig osäkert och i andras ögon ouppfostrat mot.

Var på väg mot en kille och dennes lille dammtuss förut, hunden har redan sett Rocky och ställer sig och demonstrativt kissar på ett träd med efterföljande sprättande. Det var inte lite sprättande heller, utan grästuvorna FLÖG i säkert 10 sekunder. Sedan ställer den sig med spänd kropp och illstirrar på Rocky. Ägaren låter denna hund hålla på såhär utan att så mkt som yppa en stavelse...
Nåde Rocky om han hade gjort så. Mina hundar får inte sprätta, och de får absolut inte stå med näsan i vädret och räcka ut tungan åt andra hundar och kaxa på avstånd... Är det konstigt att så många vardagshundar fungerar dåligt på promenad?
Jag tycker då inte det, dom har ju för 17 ingen hyfs!

Sigge ska tidigt få lära sig att prata vettig och artig hund, det är ett som är säkert!

Rocky badade igår, utan önskvärt resultat. Han brukar klia sig mindre som nybadad men inte denna gång, vilket om jag har otur innebär kortison igen. JAG.VILL.INTE!
Går det att klippa honom för att få kliandet att lägga sig? Hellre en ful hund som får ha täcke men i övrigt mår bra, än en hund som är ledsen pga biverkningar och som ändå måste bada stup i kvarten för att han kissar ner sig.
Min lille Pocksson :(

Doften av blöt hund

Idag är det dags för Rocky att bada igen. Jag är lite allergisk mot att bada hund så ofta men här har nöden ingen lag. Han mår inte riktigt bra i pälsen denna tiden på året. Peppar peppar så har vi sluppit kortison denna vinter, men fällningen tillsammans med den torra luft som bildas inomhus gör att han kliar som en tok. Har lyckats hålla det i schack med klådstillande schampoo, till Rockys stora förtret. Men det är ju inget att bry sig om :)

Det är den 4:e december idag, vilket innebär att om 28 dagar (kan jag räkna?) så är han här. Sigge!
Nervositeten växer lite för var dag men intalar mig själv att det kommer gå finemang. Spänningen är olidlig!
På torsdag är det dags att hälsa på igen, och då ska jag försöka ta lite mer kort haha!


Besvikelse

På mötet på hundklubben i onsdags så kom kompisen med värsta dunderreflexen på sin hund. Lyste hur bra som helst och genast började det suga i min "måste-ha-tarm". Vilken besvikelse.....
Visst, halsbandet är säkert bra på mindre hundar men mitt blev helt enkelt för stort vilket innebar att Rocky bara syntes super från ena sidan, andra sidan var knappt godkänt. Blir retur imorgon för jag är alldeles för snål för att betala dyra pengar för något jag inte alls gillar.
Kräsen, ja kanske...



Sigges första ägodelar

Idag har jag inhandlat Sigges första valpsaker. Det blev en matskål (som antagligen är större än hela Sigge när han kommer), ett koppel, ett ytte-pyttelitet halsband, kompostgaller och en fårskinnsfäll att ligga på. Halsbandet var ofantligt litet och i minsta läget gick det knappt att få om näsan på Rocky. Tänk att en sån liten varelse faktiskt kommer bo här om en månad! Kompostgaller kan vara bra för heter man Sigge så kommer man bli ligist och kanske måste man hejdas ibland. Då kan nog kompostgaller komma väl till pass. Matskålen var samma stuk som Rocky har men med lite annat färgschema så tyckte den kunde passa fint. Sen om Sigge kan äta ur den eller ha den som säng, det får vi se :P


Igår var vi och hälsade på valparna för första gången. Vilken känsla! SÅ små och jag var hedrad att vi var de första utomstående som fick komma och hälsa på. Valparna var allihopa väldigt sociala, glada och kändes stabila och säkra redan vid fyra veckors ålder. När de inte orkade så gick de till varsitt krypin och somnade utan problem. Jag fattade tycke för en redan igår, men känner samtidigt att det verkligen inte spelar någon som helst roll vilken av dem det blir, för det blir bra vilken jag än får.
Som jag sa till Karin - det är nästan lika bra att slippa våndan att välja. Hade ändå bara blivit svårt haha!
Har idag flera gånger bläddrat i almanackan för att se när jag kan åka och hälsa på igen, för jag vill allt passa på innan det är dags att åka hem-hem för julfirande. Glada och ont i kinderna av allt leende var både jag och Fredrik och jag börjar nu inse att det snart är dags PÅ RIKTIGT!


RSS 2.0