Bajsnödig?

Tränade slalom och lite kf med Rocky ute på HU ikväll. Gick bra, men jag känner ju mer och mer att detta med kontaktfält är något jag vill prata om på kursen imorgon. Att Rocky tar sina är ett under, för det har vi bannemej inte tränat som man borde...

Kom hem, bytte hund och skulle träna på agilityläxan med Sigge. Plockar fram grejerna och släpper ut Sigge genom lägenhetsdörren. Som vanligt räjsar han ut genom dörren liggandes på sidan och fortsätter som ett skott ut till hissen där han stod och hoppade jämfota.
"Jaha, nu är han väl bajsnödig då" tänkte jag, för det är vanligt beteende när Sigge får brått ut.
Men hör och häpna! Han var inte bajsnödig :D Han ville träna!
Det gick SUPER och idag hade vi till och med ordentlig fart över! Gick som hejsan gjorde det!
Nu hoppas vi bara att det går lika bra imorgon, när läxan ska visas upp :P
Tvivlar starkt på detta, men konstigare saker har väl hänt haha!

Inatt jag drömde

Vaknade idag och var ganska chockad över att jag inte möttes av en naken Rocky. Jag drömde nämligen att jag klippte honom. Han blev riktigt fin :)

Detta är något jag egentligen funderat på på riktigt då sommaren är jobbig för Rocky. Hans päls är tjock, svart och jäkligt tät.
Han blir loj och lite sur på sommaren och han har ont av värmen. Hur mycket hjälper pälsen att skydda FRÅN värmen? Skulle han må bättre av att bli klippt?
Jag vet ju att det finns flera som läser min blogg ibland som själva har klippta hundar. Vad tror ni?
Rocky har ju inte alls samma hårlag som någon av era hundar men som vanligt så trånar jag efter era åsikter.

Så, bombardera mig nu! Är jag dum i huvudet? Tänker jag helt galet? Borde jag klippa bums? :)



Agilityläxa

Har funderat på varför läxan vi fick av Emmelie inte fungerat för mig och Sigge. Har flera gånger tränat tillsammans med Karin och Wilda, och varenda gång har Sigge sett ut som ett levande frågetecken. De första gångerna vi tränade det fungerade det ok, sen har det bara blivit sämre.

Idag tyckte jag att han vart "sjukskriven" från magen tillräckligt och tog ut honom för att prova. Hade proppat på mig varenda leksak jag kunde tänka mig för att se om motivationen kunde höjas, och det gjorde den bannemej :D
Han är trots allt en apportör, och dom hämtar saker... Han gillar att kampa men att få jaga en boll ÄR roligare. Tennisbollen vågar jag inte använda förrän jag skaffat modell större, för det ska vara något som gärna studsar lite förstod jag på honom.

Rockys gamla kong med snöre var något som var galet kul och värt att jobba för och den här gången tänkte han efter och tog egna initiativ! Det värmde att se! Då finns det hopp även för oss :P

Ett par gånger till hinner jag träna innan tisdag och kanske var det ikväll det lossnade. Vi håller tummarna för det!

Bantaren Sigge

Som tycker att jag är den elakaste människan i världen! Han är ju HUNGRIG!
Jag tror inte att det var någon magsjuka  han hade, eller också hade vi bara väldans tur.
Jag ströp maten på honom ett dygn (visst, jag gav honom frukost men sen fick han inget förrän idag), gav canikur och idag har han fått små små portioner ris, kokt köttfärs och risavkok.
Igår bajsade han sista gången vid lunch och idag har han inte bajsat sedan klockan 3 i eftermiddags och då var det fin korv som kom ut.

Haha vilket skitprat egentligen, men det här är ju livet med hund tänker jag.

Nu blir det ris och köttfärs imorgon också, med små fragment mat och så håller vi tummarna för att magen fortsätter hänga ihop!

Vi hittade en tennisboll igår också. Det var det ROLIGASTE Sigge NÅGONSIN varit med om och han har aldrig vart så samarbetsvillig förut så jag tror jag hittat en jackpott här.
Jag gillar egentligen inte tennisbollar, jag tycker de är lite för små. Men Sigge har sagt sitt och jag får försöka hitta på något för att kunna tillfredställa hans behov helt enkelt!

Han har idag fått öva på att vara uppbunden också, vilket vi knappt inte gjort förut. Det var så tråååkigt men jaja, vi ligger väl här och chillar i skuggan då, sa Sigge och åt en maskros.
Han är iaf tyst och snäll och protestrerat väldigt gulligt än så länge så jag är helnöjd!

VAB

Idag är Sigge magsjuk. Pratas mycket om att det "är något som går" i Linköping nu och med tanke på hur mycket han sysselsätter sig med själv när han är ute så har han säkert både smakat och luktat på något som inte var så bra.

Fastar honom nu och har gett en omgång canikur för att häva det så fort som går!
Han är pigg och glad och bet mig i magfläsket förut så allmäntillståndet är inte direkt påverkat haha!

Det jag är mest orolig för är iall magen inte klarar pressen och rasar så jag måste gå tillbaka på dietfoder igen... Vi som precis kommit på fötter här :(

Efter att ha vart uppe några gånger inatt så tror jag det får bli en siesta i värmen :P
SEN måste det pluggas, och även armbåga till sig ett par tvättmaskiner för nu får vi snart gå nakna på det här stället...

Tråkiga dagar

Hundarna har fått tråkigare dagar än vanligt nu när slutspurten på terminen närmar sig med stormsteg. Jag har huvudet uppe i det blå och har 1000 saker i huvudet samtidigt.

Idag sa Sigge att det fick vara nog och bet mig helt enkelt i skinkan! Nog kom jag tillbaka till verkligheten minsann!

Agilitytävling i Linköping


Är snart en vecka sen den var men i vanlig ordning så är jag seg...

Det var en oerhört lång dag men så jäkla kul!
Jag var galet nervös men efter första loppets disk så lossnade det och under resten av dagen gick kurvan ändå uppåt.
Gick från fuldisk till findisk till 10 fel till 5 fel.
Låt mig förklara: fuldisken går inte att kalla för något annat då jag visade fel hinder och diskade mig. SÅ galet klumpigt men det behövdes ändå! Alla peppade mig att ändå köra klart banan och det kändes bra!
Nummer två som jag tänkte lägga upp film på kändes SUPER, men klantig som jag var så vred jag kroppen för mkt mot fel tunnelingång vilket han svarade på och disken var ett faktum. I övrigt kändes det fantastiskt bra och jag rös faktiskt när vi gick imål för att det kändes så bra. Det var en otroligt häftig känsla!
Loppet efter gjorde jag en chansning som inte gick vägen och vi missade slalomingången, samt rev ett hinder. Placering fick vi ändå och hamnade på plats 39 av 72 startande.
Sista hopploppet gick kanon trots att det var så halt och det var nog på grund av detta som vi fick en snöplig rivning i slutet av banan. Här hamnade vi på plats 33 så nog avancerade vi lite :P
Borde lägga in filmer på allihop men oturligt nog ligger de på olika kameror så det fårt räcka med findisken för idag :D

Vi kommer aldrig att kunna topplacera oss men planen är att ha roligt på tävling och det hade vi!



När jag tittaar på loppet så slås jag av hur OERHÖRT långsam jag är! Detta är något som jag måste jobba med då jag säkert kan förbättra våra tider en aning om jag bara speedar på lite själv.
Och när Sigge sedan kommer igång så gäller det att ha spring i benen minsann!

Tävlingen kändes som sagt bra och en annan sak som slog mig är att jag har så många trevliga hundvänner omkring mig! Alla var glada, sociala och trevliga och jag berättade för Bea vad glad jag är att hon tipsade mig om kursen förra året! Den kursen var starten för ett aktivare hundliv och skälet till att jag denna våren trivs i Linköping på ett helt annat sätt!
Tack alla underbara hundmänniskor som kommit i min väg under detta år! Jag uppskattar er så mycket och längtar efter att få lära känna er mer och mer ju längre tiden går!

Sigge da man

Vilken jäkla hund jag har fått! Helt sanslöst! Han är galet duktig för att vara så ung!

När vi var ute och kissade förut så var Sigge lös som vanligt. Vi får syn på en liten cockervalp som ligger och myser i gräset och när denne får syn på oss så blir den GALEN! Det springer ju en potentiell kompis 4 meter bort liksom.
Som sagt, bara 4 meter bort vill jag poängtera! Sigge ville så gärna dit och leka men när jag sa att han inte fick med ett lugnt och sansat "a-ah" så sprang han vidare och grejade med sitt och försökte inte en enda gång ifrågasätta det jag sa! Valpen fortsatte vara tokig men eftersom Sigge inte fick fortsatte han med sitt utan att ägna valpen med en blick. SUPERhund!
Rocky som är sju ÅR hade haft svårt att ta detta och hade antagligen misslyckats. Det som är härligast är att jag i princip aldrig har behövt höja rösten åt lillskiten så den dagen han börjar testa och jag måste höja rösten lite så kanske det räcker. Jag håller tummarna :D

Nästa steg är att få detta att funka även utanför våra kvarter här, exempelvis på klubben. Det är inte lika lätt men Rom byggdes inte heller på en dag! Vi har ju bevisligen potential tänker jag :P


Han är superduktig i de flesta lägen men det där med att fastna på kort....

Två idioter är bättre än en!


Tidsbrist

Det finns så mkt som bubblar i mig och jag skulle vilja skriva om tävlingen i lördags och mina resultat, känslor och kolla på mina filmer. Men vart är tiden?
Imorgon efter lunch tänker jag ta ledigt och hinna med alla 700 saker jag vill/borde göra nu. DÅ är arbetet inlämnat för första revidering.
Men innan sängen hinner man väl skriva ett par timmar till iaf?

Matstrejk

Nu har Sigge fått för sig att han inte ska äta. Han är pigg på maten när vi tränar, men att få den ur sin skål är värdelöst verkar han tycka. Innan har han ätit en del och lämnat lite, men idag ville han inte äta frukosten alls. Maten verkligen bevisligen inte äcklig eftersom han tar den ur handen och jobbar hyfsat för den på hemmaplan. Han verkar helt enkelt ha fått för sig att han inte vill äta uppblött mat ur skålen. Hur bemöter man något sånt här? Som jag gjorde nu så ställde jag helt enkelt undan maten och han får vara utan, för att börja dadda för att få honom att äta när han inte verkar ett dugg sjuk känns inte som en bra lösning. Han leker, han äter saker ute, han vill träna osv så jag tvivlar på att han är sjuk. Känns mer som hormoner och att han börjar bli stor kille. Dock vill jag att han ska äta ordentligt för han växer och behöver näring! Någon som har tips och erfarenheter?

Freestyle

I sommar ska jag bannemej göra ett program till gammelman och börja träna grunder med den lille.
Nu när man fått upp ögonen lite mer för freestyle (även om jag typ  inte kan något än) så hör man musik på ett helt annat sätt! Har hittat flera låtar som tilltalar mig, problemet är att dom inte tilltalar Rocky lika mkt haha. Dom passar inte honom riktigt men jag har iaf en låt som jag ska göra program till i sommar!
Något måste man ju ha att göra nu när det inte verkar bli något sommarjobb.

Sigge är nog en riktig dansör iaf! Alla som känner mig vet att jag är ganska flamsig och har lite svårt att vara still. Sigge tycker det är SUPERkul och har på helt eget bevåg börjat fjanta runt med mig. Favoriten är att springa mellan mina ben och ställa sig i position mellan dem. Han försöker både gå och backa i den positionen och flinar med hela ansiktet.
Så där hade jag startpositionen till agilityn nästan färdig också :D

Sigge har inte fått äta några ben på en vecka nu för jag ville låta stygnen i munnen vara ifred men igår så åkte märgbenen fram igen. Sigge kunde inte vara lyckligare och har stundtals sovit med ett ben som gosedjur... Kul att dom är uppskattade iaf :P

Sigge stora killen!

Idag har vi haft två stora händelser. Den första inträffade efter morgonkissen när vi mötte en tjej preciiiiis i ytterdörren. Jag förväntade mig att Sigge skulle bli superglad och hoppa sönder henne när han fick dörren artigt öppnat till sig, men icke! Sigge gick rakt förbi henne och direkt till hissen utan att ens ägna en blick åt henne. HURRA! Hoppas verkligen att han håller kvar vid att inte bry sig om främlingar ute för det är precis såhär jag vill ha honom. Stoltheten sprutade ur öronen på mig och det kunde inte gått bättre!

Andra stora händelsen inträffade på kvällskissen i skogen. Sigge kissade.... Och Rocky kissade över.... Detta har inte hänt innan och är för mig ett klart tecken på att det börjar komma hormoner i omlopp på lillgrabben nu. Snart är han stor och jag väntar bara på att tonårskaxet ska komma. Rocky var ju superjävlig rent ut sagt, så en del av mig är lite nyfiken på vad som komma skall...

Härliga söndag!

Nu har det vänt! Mitt dåliga humör som hållt i sig i flera dagar har äntligen släppt! Redan igår kväll släppte det och kvällen (natten) tillbingades tokdansandes med hundarna till Mora Träsk, nej jag var inte full - bara trött :P

Förmiddagen tillbringades med Rocky på LBK med att tejpa hinder och spreja kontaktfält. Blev riktigt tjusigt och det enda som är kvar är det sista på A-hindret. Sedan tog vi med alla hundar på en promenad i skogen. Typ 10 lösa hundar i skogen som förnöjsamt strosar och har det härligt, inget gruff och inget bråk, bara lite flörtande :P
När vi kom tillbaka ställde jag upp starten på den klass2-banan som jag var så sur på i torsdags och givetvis så satt den fint idag. Typiskt. Kan man inte få köra samma bana flera gånger även på tävling, skulle ha så mycket större chans till placering då haha!

Nu under eftermiddagen tog jag med Sigge bort till Karin och Wilda för lite störningsträning och promenad. Sigge har haft mer eller mindre total träningsvila i veckan på grund av munnen och tyckte därför att jag var riktigt intressant idag och skötte sig över förväntan! Stolt var jag (och det är inte så ofta man är det när Sigge har störning :P)
Vi övade både passivitet när den andre tränade, lite trix, "gå nära" och att runda pinne. Sigge skötte sig galant även "nära" är väldigt svårt då det säkert finns mycket roligt man kan hitta på marken. Med ost som belöning ökar iaf motivationen och jag slapp stå och skämmas för att hunden tycker att löv är mer intressanta än matte :P
Wilda apporterade ett par dummies också medans Sigge fick passivitetsträna och även detta skötte han fint!

Enda molnet på himlen idag var att Sigge hoppade i en pöl utan att veta hur djup den var och såg i princip ut som han skulle drunkna. Hoppade bara i med framänden och stod alltså snett ner i vattnet vilket resulterade i att huvudet hade svårt att hållas över ytan. Både jag och han blev lite rädda, jag försökte att inte visa något men han kände säkert. Sen var han lite nojig och ville inte gärna gå i. Detta är andra gången han gör så, så i fortsättningen får det nog endast bli bad med restriktioner tills han vet vad det är och att det kan vara djupt. I sommar får badkrukan (jag) se till att bada ordentligt så jag får lära honom att det går att ha kul i vatten, för inte går det ha en retriever som är rädd för vatten!

Kvällen blir nu lugn och jag laddar för helvetesveckan som kommer. Är så  mycket som ska göras innan första deadline på examensarbetet så det kommer bli långa dagar och kvällar....
Jag längtar efter sommarlov men nu känns det inte så avlägset längre när man går ut i det vackra vädret och känner hur solen värmer och allt grönt luktar. Då blir livet genast lite lättare!

Fredag

Fredagen blev en bättre dag än torsdagen, även om inte heller denna dag blev som det var planerat (blir det någonsin det?)

Igår var jag och Rocky på veckans bana, vilket jag ångrar djupt haha! Jag hade vart på lite sämre humör hela dagen men kände mig inte opepp på att träna, så vi åkte. Väl där så gick allt åt skogen. Rocky försökte verkligen att ha överseende med mattes obefintliga handling men det gick ju inte. Banan var för svår för att han skulle klura ut den på egen hand, och min kropp och mitt sinne verkade befinna sig i olika galaxer. Jag visade helt galet och Rocky var mer än lovligt irriterad på mig. Detta förstörde hela min kväll och jag satt hemma i soffan och surade. Handling är SVÅRT och jag har så galet dålig kroppskontroll så fort det blir lite fart, kan man träna upp det på något vis?

Idag var som sagt en bättre dag och under skogspromenaden stod Sigge och hoppade jämfota i en lerpöl vilket resulterade i kolsvart men väldigt glad hund. Lovade då honom att vi skulle bada en sväng på kvällen men tiden sprang (som vanligt) iväg och vi får göra ett nytt försök imorgon.

Köpte mig ett hopphinder på Rusta så nu äntligen kan vi komma igång och öva på läxan ordentligt som vi fick av Emmeli. Behövs verkligen och jag kommer nog få slita, för Sigge lever även han i en annan galax (är det samma som min hjärna är i kanske? Ta med den hem isf Sigge!). Disträ är hans andranamn och nu börjar det nog spöka lite hormoner i kroppen på honom. Han har inte börjat lyfta på benet än, men det kommer nog snart för nu har han börjat skvätta mer ute. En kiss räcker minsann inte!

Den mer disträ sidan har även resulterat i att matkulor som godis inte duger längre.. Ost, morötter och korv går hem ganska bra men har inte hittat den där superjackpotten än.

Munnen läker fint och gluggen är faktiskt ganska söt. Den permanenttand som kommer i gommen har redan på dessa få dagar börjat flytta sig framåt så förhoppningsvis får han inget skönhetsfel som vuxen. Håll tummarna!

6 månader

Så är det nästa födelsedagsbarn som ska firas idag då. Sigge blir hela sex måndader och tiden har gått superfort!
Han är idag sitt vanliga glada och spralliga jag och gluggen i munnen verkar inte bekomma honom det minsta, vilket är väldigt skönt!
Han börjar dock bli stor kille och har de senaste dagarna inte gått att få kontakt med över huvud taget. Man får verkligen öva på att andas sådana stunder och Sigge kommer snart bli varse vilken envis och tjurskallig matte han har!
Dock ska han ha ett STORT plus i kanten för att han är så säker i sig själv och inte bryr sig om gammelgubbens dumheter. Rocky fick idag syn på en hund som han fick för sig att han hatade och gjorde världens dunderutfall (dumma hund!!!). Sigge var lös, tittade på Rocky som han vore dum i huvudet och fortsatte med sitt utan att med ett enda steg närma sig den andra hunden, så där plockade han sannerligen pluspoäng lillfjärten!

Var hemma i Vartofta i helgen och Sigge tycker det är jättekul att komma ut på landet och lattja! Dock hade ju  jag huvudet uppstoppat någonstans som vanligt och slalompinnarna som jag skulle ta med hem för att kunna öva på vår läxa glömde jag givetvis... Bakläxa på den! Men vi har ju hela sommaren på oss tänker jag haha!

Var längesen han var såhär liten nu, sötnöten!


Världens finaste gamling!

Idag fyller min fantastiska, älskade hund hela sju år!
Vi har känt varandra i sex år och det har vart sex underbara år!
Vilken hund!

Så mycket vi har vart med om tillsammans! Denna hund har hjälpt mig genom många svåra stunder och det är mer än en sömnlös natt som han varit min följeslagare! Mitt liv hade inte sett likadant ut om det inte vore för honom och han har gjort mig till en bättre människa!
Vart jag mig i världen vänder står Rocky vid min sida och skyddar mig, tröstar mig när jag är ledsen och kämpar för att göra mig glad.

Minns dagen jag hämtade honom som den vore igår. Denna hund som jag inte ens ville ha, men som vann mitt hjärta på bara några dagar och sedan dess har funnits vid min sida vad jag än valt att ta för mig.

Jag vill gärna tro att denna hund gjort intryck på många människor i sin väg och det är många som tänker på denna varelse med värme.

Att han redan är sju år skrämmer mig lite, men jag hoppas och tror att vi kommer ha flera fina år kvar tillsammans där han fortsätter att vara min trogna följeslagare i vått och torrt.

Det finns ingen som Rocky <3


Och här borde jag haft en bildbomb på världens vackraste men det är svårt med kraschad dator :(

RSS 2.0