Bloggtorka deluxe

Det är svårt att få ihop det här med bloggande på sommaren alltså! Det går flera veckor innan man får tummen ur att skriva något, men det betyder ju inte att vi inte tränar :)
 
Idag har vi vart på hundklubben och kört kombination. Vi har inte kört mkt sånt alls utan mest punkttränat, jag är fortfarande rädd om benen (och får fortfarande känningar i högerbenet (FAAN)) men idag körde vi en lättare kombination för att bara ösa. Sex olika varianter och båda hundarna gick som tåget! Sigge svänger som en gud! Nu kör vi ju faktiskt på largehöjd och han är fortfarande tajt och fin, så underbart rolig att köra med! Och även om det var längesen så var båda hundarna styrbara och helt enkelt bara underbara!
 
Slalomen skyndar vi långsamt med, det är svårt när man lägger på vinkel hälsar Sigge men fortsätter kämpa på med fin attityd!
 
 

En dålig hundtränare

Ja det sammanfattar nog dagen idag. Note to self - Sigge kan INTE sägas till när han fjantar på träning, iaf inte nu.
Vi körde slalom och Sigge hade glömt huvudet inomhus. Han fjantade och fokuserade inte för fem öre, och oavsett hur jag tyckte att jag gjorde så krånglade allt. Till slut tog jag honom och sa att han fick skärpa till sig lite och fokusera. Resultatet - Sigge la av och ville inte köra öht. Vi körde ett par tveksamma rep till och även om jag försökte boosta upp honom igen hade jag tappat honom helt.

Detta är svårt! Att lägga upp träningen så att det funkar och man avancerar utan att man stagnerar. När hunden är någon annanstans och man VET att han kan blir det ännu svårare, men ikväll får jag vackert stå här med hundhuvudet och skämmas.
 
Så läxan till nästa gång - BRYT om det inte funkar, skäll inte på Sigge för att han är ofokuserad. I sista änden är det ju ändå 11 av 10 gånger mitt fel om det inte funkar.
 
Runningen går sådär den med, tycker jag märker en tendens - men åt fel håll. Tragglar fortfarande på matta då jag inte tycker att repen vart tillräckligt bra det sista, och nu upplever jag att han försöker att korrigera för att träffa kontaktzonen... Men med frambenen, inte bakbenen.
Detta är svårt ska ni veta, men skam den som ger sig!
 
För att nämna gammelman istället då - han briljerade idag! Han får också köra slalomkanal iom att hans slalom är så gräsligt dåligt, och han körde så det yrde om grästussarna. Olika vinklar och jättefin attityd. Var väl kanske där det gick fel, han satte statusen och då glömmer jag av hur olika han och Sigge är. För om Rocky glömmer huvudet hemma kan man huta åt honom och han skärper sig - precis som han begär av mig. Sigge funkar inte så
...

Det här med running nu då?

Så hur går det med mitt running-projekt nu då?
Jo - det känns avsevärt mycket bättre än när jag lite halvhjärtat började med det i vintras. Nu vet jag mer vad jag håller på med och vad jag ska titta efter. Började så simpelt man kan - med matta, och resultatet från de två senaste gångerna ser ni här :)
 
 
 
Första filmen där är mattan 4,5 meter och avståndet är fem meter. Det blev ju klockrena frambensträffar på alla rep - men jag vill ju ha bakbensträffar så till nästkommande pass ändrade jag avståndet till 6 meter. Alla träffar håller sig inom godkänt men avståndet till mattan ska nog vara någonstans mellan 5,5m och 6 meter för att få dom sådär rysligt bra. Sigge har så fin attityd och jag fick bra feedback från Silvia som tyckte jag skulle jackpotta ett par pass till och sedan gå över på bräda.
På tisdag ska jag dessutom åka och kolla på en balansbom - ska det göras så ska det göras ordentligt! Nu jäklar satsar vi!
Kolla på filmerna igen och tänk på hur storsprungen han är - som sagt, 4,5 meter matta och han tar det i två språng typ. Galet! Vet att det här är vansinnigt egentligen, men när vi får till det så kommer det bli så jäkla bra, det känner jag på mig! :D

RSS 2.0