Boaormen Tjernobyl

Kärt barn har många namn. Tjernobyl har han kallats ett par veckor nu på grund av de makalösa gaser han släpper ifrån sig när han sover. Det luktar så vi får tårar i ögonen ibland. Helt galet att en sån liten hund kan ge ifrån sig så starka dofter.
Ikväll blev det även boaormen. Han har ibland fått såna där smala tuggpinnar, oftast halva för att han inte ska få ont i magen då han är bottenlös och vräker i sig hela på en gång. Så även nu med halva, han sväljer dem mer eller mindre hela så nu vågar jag inte ge det längre med risk att han blir allvarligt sjuk, får ont i magen eller sätter dem på tvären. Får köpa knutor istället, dom borde ju fungera bättre tycker man....
Hade vart smidigt med ben när man går hemifrån men det fungerar ju inte på det här stället. Hur ska jag lösa detta när det börjar klia i tänderna?
Ett litet ben sväljer han helt och ett stort kommer Rocky att knipa så fort Sigge vänder bort huvudet för att andas, och Rocky får inte äta så mkt ben över huvud taget då magen är för klen.
Hur löser jag detta?

Kommentarer
Postat av: Zeldas matte

Jag har samma problem med Zelda. Hon sväljer allt helt. Stora knutit sliter hon i bitar och sväljer så de funkar inte. Vi köper märgben som hon får frysta, då håller de ett tag iaf. Ett annat knep är att köpa malda tuggpinnar så att de lätt gårsönder i magen även om de sväljs hela...

2012-01-29 @ 09:49:55
URL: http://rtx.se/wordpress
Postat av: Åsa o Lovis

Neeeej, inte knutar!!! De är helt livsfarliga!



Jag håller åxå på märgben, skrapa ur märgen bara.



Om han fiser så illa hade jag funderat på att byta foder...

2012-01-29 @ 20:25:11
URL: http://www.toktassarna.com
Postat av: Karin & Maja

Instämmer med Åsa om knutarna! När det gäller oxhudsben är det som fungerat bäst för Maja de stora ringarna, för det tar längre tid att få upp dem och få en ände att tugga på - och sedan är de böjda så de är struliga att äta på i början.



Förutom märgben finns också nylonringar - köpte en på 4 tassar för 1-2 år sedan och den är den enda som hållit för Maja. Det är olika smaker på dem och Majas smakar vanilj när man tuggar på den. Trodde inte det skulle fungera men det har det gjort! Kanske värt ett försök?

2012-01-31 @ 10:46:32
URL: http://blogg.vargladjens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0